понеделник, 7 декември 2009 г.

Fuel for fire


Приключвайки с един проект вместо да се отдадеш на почивка ти се иска просто да презаредиш за следващия.
Нямам търпение да заснемем финалния кадър по Love.net и да се впусна в пост продукционния процес.
Напоследък забелязвам някаква тенденция - все повече хора от обкръжението ми,
а и извън него, наистина се изживяват, като кино критици(изключвам тези които наистина са такива).Има интересни мнения, коментари и дискусии, които за жалост не винаги водят до нещо повече от приятелско "евала" или в най-лошия случай, както днес прочетох поредната измишльотина за Дзифт.Всички започнаха да разбират от кино и да пишат каквото им падне.Докато едни се трудят с години за даден продукт, то други за минутки сътворяват "ориганални" критики.
Явно има кой да се връзва.Аз нямам претенции да съм компетентен в киноизкуството до таква степен, че да давам оценки.
В паузата намерих време да разуча един съвсем нов plug-in за мен.FumeFX
Ето само някои неща, които са в процес на изучаване

Между другото вчера имах удоволствието да гледам предаването Бразди и се сетих, че отдавна не съм писал за селското стопанство.Обещавам след нова година да проследя подготвителния етап на засаждане на някои култури и по-специално фрези и редосеялки.
Яко а?

6 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. хаха, не знам кой е злощастният критик на Дзифт и как точно е описал нещата, но истината е, че колкото повече гледа човек, толкова повече неща вижда от само себе си. Без изобщо да ги търси, ако има база за сравнение те сами изпъкват: препратки към други филми, крадено, заемано, homage залитания. Това не е нещо, което се преподава, за да има професионално разбиращи от него;)

    В Cahiers du cinéma не им е било нужно да пишат само кинодейци, за да има авторитет написаното за киното:) Уве Бол пък има филми, по които е работил по 2-3 години, а им стигат 30 секунди, за да ти причинят мозъчна смърт :) С две думи: всеки има право на мнение:) Ако пък ако не: с Пла е чакаме да отвърнеш на критиците с една мощна бразда и да минеш хубаво лехите с вършачката :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Хаххааха, то било в Телег(р)аф! Храни колкото искаш :))) Там "нивото" е друго, мислех че говорим за грамотни пишещи хора :)))

    ОтговорИзтриване
  4. По делата ще ги познаете.Все пак киното не е за наддумване и надприказване.Нека нещата говорят сами за себе си, а всеки да се чувства свободен да ги възприема както иска & have fun!
    А аз съм вече във фен клуба на Бразди, ако не съм споменал :) Така че няма да е една.Браздата(следата) де ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Копеле, официално съм hype-нат: чакам селскостопанския пост почти колкото "Аватар"!

    ОтговорИзтриване